Over Sjamoon

 

Door mijn werkervaring als activiteiten begeleidster in de zorg en pedagoog in de kinderopvang heb ik een invoelend vermogen ontwikkeld. Ik heb affiniteit met het werken met mensen. Ik ben van jongs af aan spiritueel voelend, ook wel hoog sensitief genoemd. Hierdoor begreep ik de wereld om me heen soms moeilijk en is mijn interesse versterkt in plaats van afgenomen en mijn verdiepingsreis al vroeg begonnen. Hierdoor kan ik me inleven in mensen en vaak juist kinderen die hetzelfde doormaken en heb passie ontwikkeld hierbij een helpende hand te bieden.

Iedereen heeft een eigen identiteit, bekijkt de wereld op zijn eigen unieke manier. De een ziet meer, de ander hoort meer en weer een ander voelt meer. Iedereen uit zich hierin op zijn of haar unieke manier. De ene wordt druk, de ander juist stil, er is hierin geen goed of fout.
In deze tijd die bol van de prikkels staat; moeten, moeten, stress om gek van te worden, chaos, onrust en geen orde en raken mensen uit balans. Ik geloof in handvatten bieden en dat er voor ieder mens een unieke manier is om hiermee om te leren gaan. Rust vinden in jezelf, wat er om je heen ook gaande is, dan bedoel ik niet jezelf ervoor afsluiten, maar zelf kunnen kiezen hoe je daarop reageert, of niet reageert. Die handvatten moeten we zelf vinden, ik kan daarbij als hulpmiddel fungeren.
Ik heb zelf ook de nodige bijzondere mensen op mijn pad gekregen die voor mij een hulpmiddel waren, waar ik zeer dankbaar voor ben. Toen ik beter leerde luisteren hoorde ik meer, soms zie ik meer met mijn ogen dicht, dat zijn onder andere dingen die ik nu ervaar. Dit proces stopt niet, alleen veranderen de hulpvragen, afhankelijk van het stadium van de ontwikkeling waar iemand op dat moment in zit.
Als je actief wilt werken aan je genezingsproces, door dit te benaderen als het bevorderen van gezond en welzijn van jezelf, gezin, familie, werk en de buurt waar je woont, neem je zelf de verantwoording.
Voor kinderen zal dit ervaren worden als minder machteloos zijn.

De grootste verandering die je kunt creƫren is die bij jezelf en dit zal het nodige effect hebben, weet ik uit ervaring.

Simone